Termesztett gomba csiperke

A gomba jelentősége a táplálkozásunkban egyre növekszik. Tápláló (de nem hizlaló), koleszterinmentes és nem tartalmaz vegyszereket.
Legfontosabb tápanyaga a fehérje, amely összetételében az állati fehérjéhez hasonló, így húspótlóként is használható.
A gombát soha ne hámozzuk meg. Az értékes táp- és ízanyagok jó része ugyanis épp a kalap felbőre alatt van. Felhasználás előtt tiszta kefével, vagy késsel kaparva tisztítsuk meg. A tönk alján lévő esetleges szennyeződéseket éles késsel távolítsuk el, majd a gombát folyó víz alatt alaposan mossuk át. (Csak közvetlenül a felhasználás előtt mossuk meg, mert gyorsan romlik, és ne áztassuk, mert egyrészt kioldódnak az értékes tápanyagok, másrészt megszívja magát vízzel, amelyet elkészítés közben már nehéz elpárologtatni.)

  • méret: 40-60
Származási hely
Magyarország
1 098 Ft/db
Egységár: 2 196 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről