Blog

Recept: Diétás, vegán Töltött káposzta

2022.01.28 12:23
Recept: Diétás, vegán Töltött káposzta

???? Töltött káposzta hús nélkül? Igen! Lehetséges! Forró Heni (Életmód,- és Táplálkozási Tanácsadó) megalkotta, mi pedig elhoztuk nektek a vegán, emellett természetesen diétás töltött káposzta recepjét. A húsevők is nyugodtan elkészíthetik, a különleges ízvilág meglepetése garantált! ????







Természetesen minden zöldség-gyümölcs hozzávalót megtalálsz a Prémium Piacon az Algyői út 72. alatt, vagy webshopunkban.

Hozzávalók

Növényi "szalonnához":

  • 1 felkockázott padlizsán avokádó olaj,
  • füstsó, vagy folyékony füst.

Töltelékhez:

  • növényi szalonna,
  • felkockázott vöröshagyma,
  • 200 gr kacsafűszeres főtt köles,
  • 1 konzerv jackfruit őrölt paprika, őrölt chili, fokhagymapor.

Összeállításhoz:

  • savanyú káposzta levelek (kb 20 kisebb, közepes levél),
  • vágott savanyú káposzta (30-50 dkg),
  • babérlevél, bors, őrölt pirospaprika.

Elkészítés

  1. Dörzsöld át az olajjal és fűszerekkel a padlizsán kockákat és tedd egy éjszakára a hűtőbe pácolódni.
  2. Másnap főzd ki a kölest.
  3. Kicsi kókuszolajon pirítsd meg a "szalonnát" , add hozzá a felkockázott vöröshagymát és a jackfruitot, fűszerezed ízlés szerint, majd add hozzá a kifőtt kölest és keverd össze.
  4. A káposzta leveleket mosd át vízzel, majd töltsd be őket.
  5. Fazékban rétegezd a vágott káposztával. Adj hozzá babérlevelet, bors szemeket, szórd meg őrölt paprikával, öntsd fel vízzel és főzd fedő alatt addig, amíg a káposzta levelek meg nem puhulnak.
  6. Tetejére tálaláskor növényi tejfölt is tehetsz.