Nashi körte

A sárgás vagy borostyán színű héjú gyümölcs húsa hófehér, közepesen édes, illatos. Ízéről megoszlanak a vélemények: van, akit ananászra, másokat sárgadinnyére emlékeztet. A gyümölcsök tömege eredeti élőhelyükön akár 400 g is lehet, hazánkban ennél kisebbre, 150-250 grammosra nőnek.
Magyarországon kapható fajták például a Kosui, Hosui és a Nijisseiki: ezeket európai fajtákból nemesítették.
 A japán körték gyümölcse szilárd, mégis ropogós és lédús (85-86 %-a víz). Nyár végén, kora ősszel érik. A többi körtéhez hasonlóan idegen megporzást igényelnek, tehát fontos, hogy a környezetében más fajták is legyenek ültetve. Kevesebb energiát tartalmaz, mint az alma vagy a körte. Ugyanakkor magas a cellulóz-, hemicelluóz- és pektintartalma, ezért táplálkozásbiológiai szempontból nagyon előnyös. 

Származási hely
Törökország
378 Ft/db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről