Pulykaszárny

Sült pulykaszárnyak: 

Hozzávalók:
- Pulykaszárny (itt most négy darab)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszersó
- 1 duci szál sárgarépa
- 1 ek. morzsolt majoránna

Elkészítés:
A szárnyakat ketté vágjuk, így könnyebb velük bánni. Alaposan befűszerezzük, tepsibe pakoljuk. Megszórjuk majoránnával, közé dobáljuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a csíkokra vágott megtisztított sárgarépát. Alá öntünk 2 dl vizet, szorosan lefedjük fóliával, és két órán át kis lángon sütjük. Utána levesszük a takarást, és adunk neki még egy jó húsz percet, hogy elérje a képen látható színárnyalatot, szépen megpiruljon. Ennyi idő alatt puha és omlós lesz a hús, élvezet bele harapni egy jó kis köret vagy zöld saláta társaságában. 
Aki pikánsabban vagy kiadósabban szeretné megsütni, az éppen bacon csíkokba is becsavarhatja a szárnydarabokat,.

Származási hely
Magyarország
1 098 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről