Hegyes erős paprika

A hegyes erős egyike a három fő paprikaalaknak a leggyakrabban használt fehér édes, illetve a paradicsom alakú paprikák mellett. A paprika csípősségét egy kapszaicin elnevezésű színtelen, íztelen vegyület okozza, amely más mértékben ugyan, de minden paprikában megtalálható. A kapszaicin nem az ízlelőbimbókra, hanem a hő ingert is érzékelő idegvégződésekre hat. A kapszacin nem bomlik sem meleg, sem hideg hatására, illetve vízben sem oldódik, ezért nem enyhíti a vízivás a paprika csípősségét. Miután a kapszacin rövid ideig érzéketlenné teheti az idegvégződéseket, az erős paprikát rendszeresen fogyasztók kevésbé érzik az erejét. Számos országban találkozhatunk különböző fajta, illetve különböző erősségű csípős paprikával. A magyar hegyes erős általában nagy méretű, zöld színű, amely az egészen halványtól a méregzöldig bármilyen árnyalatú lehet, ám a színe nem jelzi a paprika erejét. A hegyes erős paprikával szinte bármilyen ételt ízesíthetünk, leveseket, hús- illetve halételeket, egytál ételeket, mártásokat, illetve fogyaszthatjuk magában, szendvicsek, saláták alapanyagaként is.

Származási hely
Marokkó
118 Ft/db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről