Csirkeszárny

A csirke mellső végtagjai, melyek a mellizomhoz kötődnek. A csirke bontásában a szárny gyakorta együtt szerepel a melle húsával (negyed csirke), sütőben sütésre, leveshez, párolásra így a legalkalmasabb és tölteni is lehet. A szárny végét sütés előtt le kell vágni, hogy ne égjen meg. A szárnyvég kitűnő levesbe vagy alaplébe. A csirkeszárnyat szárnyvéggel külön is jól fel lehet használni. A csirkeszárnyat Kínában sokkal nagyobb becsben tartják mint nálunk.
A legegyszerűbb megoldás: hagyományosan, só, bors, fokhagyma fűszerezéssel pirosra sütni a sütőben. Bár úgy is isteni, a csirkeszárny ennél sokkal több lehetőséget rejt magában. Akár még aranyló húslevest is lehet belőle készíteni, a főtt csirkeszárnyat pedig érdemes picit átpirítani, úgy sokkal ízletesebb lesz. 

798 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről