Csirke far-hát

A csirke nyaktövétől a gerincen majd a medencecsonton át húzódó bordás része, mely a püspökfalatban végződik. A húsboltok legkelendőbb portékája, melyből kitűnő levest lehet főzni, valamint sütve és pörköltnek is finom fogás. A farhát népszerűségét olcsó ára is indokolja.

Csontleves recept:

A húsos csontot és a zöldségeket is megmossuk. A csontot egyben hagyjuk, a zöldségeket apróra felvágjuk.
A csontot feltesszük annyi vízzel főni, hogy a víz ellepje. A sót és borsot adunk hozzá, s a főzés közben megjelenő habot leszedjük egy szűrővel vagy egy kanállal.
Amikor a húsos csont habzása alábbhagy, hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát és a szemesborsot.
A zöldségeket bő fél órát, a húst 2, 2 és fél órát hagyjuk főni az egészet. A főzés végén leszűrjük a levest, s levesbetéttel tálaljuk.

298 Ft/kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről